23 Aralık 2017 Cumartesi

Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Cilt Kuruluğuna Ne Gibi Yöntemler Uygulanmalıdır?

Kış ayının gelmesiyle birlikte soğuk havaların yarattığı en önemli sorunlardan biri olan cilt kuruluğu sorunudur. Yaşımız kaç olursa olsun bu sorunla karşılaşabiliriz. Kişi cildini iyi tanımalı ki bu sorunla kolayca başa çıkabilsin. Tabi ki bu kadın ve erkek ayırt etmeksizin her bireyin başına gelebilecek bir cilt rahatsızlığıdır. 



Cilt Kuruluğu
cilt kuruluğu

Cilt Kuruluğunun Nedenleri

Cilt kuruluğunun hava değişimiyle yakından ilişkisi vardır. Bunun yanı sıra az sıvı tüketimi de etkilidir. Bu arada sıvıdan kastımız sudur. Herhangi bir sıvı içecek yani; çay, ayran, kahve, meyve suyu gibi içecekler suyun yerini asla tutamaz.

Kuru ciltler tedavi edilmezse iltihaplanma, kaşıntı, kızarıklık, şişme, pullanma gibi sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Bu sorunlar da cilt kuruluğuna ne iyi gelir, cildimize nasıl bakmalıyız gibi bu sorunun cevabını şöyle sıralayabiliriz;



  1. Zeytinyağı. Zeytinyağı cildin kaybetmiş olduğu nemi ve esnekliği yeniden kazanmasına yardımcı olur. Bildiğimiz gibi zeytinyağı iyi bir antioksidan özelliğine sahip yağ asitleri içermektedir. 
  2. Süt, Süt kaşıntılı ciltler için iyi bir yatıştırıcıdır. 
  3. Hindistan Cevizi yağı, bu yağda cildi nemlendirici özelliğe sahiptir. 
  4. Karbonat, karbonatta kaşıntı engelleyicidir. Ayrıca karbonat mikropların kırılmasında önemli rol almaktadır. Her alanda kullandığımız karbonat burada iyi bir cilt temizleyici olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Cilt Kuruluğuna İyi Gelen Besinler

Cilt kuruluğuna iyi gelen besinler konusunda özellikle su hayatımızın vazgeçilmez içeceğidir. Yaşamsal bütün maddeleri içinde barındıran suyu her gün mutlaka 2-3 litre içmemiz gerekmektedir. Su tüketimi artınca vücutta kan dolaşımı hızlanır. Cilde su nemlilik kazandırdığı içinde cilt daha parlak görünür ve cilt kurumaz.

A vitamini olarak havuçta cildimize iyi gelen besleyici gıdalar arasındadır. Yeşil yapraklı sebzeleri de cildimize iyi gelen gıdalar arasına sıralamakta fayda var.

Ayrıca su ürünlerinden balığı da unutmamak lazım. Balık Omega -3 açısından zengin olduğu için mevsiminde bolca tüketilmelidir. Mandalina, portakal gibi meyvelerin suları da cildimize çok iyi gelen yiyeceklerdir. Ayrıca şunu da unutmamak gerekir besleyici kremler ile yaz kış cildimizi güneşten ve soğuktan korumalıyız.


Yazan:Fatma Elter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.