24 Nisan 2017 Pazartesi

Adsense Püf Noktaları


Adsense onayı almak sıkıntılı ve zor bir süreç olmakla beraber bu onay aşamasında yapılması gerekenleri, hakkıyla yaparsanız kabul edilme olasılığınız çok yüksektir. Adsense'sin bu konuda kimseyi kayırdığını düşünmüyorum. Uyguladığım yöntemler %100 onay aşamasında etkili olup, kendi sitemde dahil toplam dört siteyi onaylatma aşamasında yardımcı oldum. Alttaki açıkladığım önemli noktalara değinmeden önce alttaki yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Adsense hayatım

Kopya veya çalınan içerikle ilgili yapılması gerekenler

Adsense onay aşaması birçok sorunun üstesinden gelmeniz gereken bir süreçtir. Bu süreçte sitenizin iç yapısı ve yayınlarınızla uğraştığınız kadar dış seo işlemleriyle de uğraşmanız sizin site sağlığınız ve adsense onay aşamanız için gereklidir. Mesela kopya içerik konusu; "yazıyı kendim yazdım bu içerik kesinlikle kopya değil" diyebilirsiniz. Bu aşamada size birkaç önerim olacak.
1-Yazıyı yazdınız ama yayınlamadan önce bir kopya içerik taramasından geçirin. Belkide yazınızın bazı cümlelerinin aynısı başka bir sitede var. Bunları tespit edip değiştirin. Bu konuda benim kullandığım bir site var."smallseotools.com" ile plagiarism taraması yapıyorum.
2- Yazılarınızın kopya olmadığını anladınız ve yayınladınız. İndekslendikten sonra yazılarınızı tekrar kontrol edin. Bunun sebebi bir site yazılarınızı hemen yayınlayıp sizden önce index almış olabilir. Ama siz kopyacı konumuna düştünüz. Nasıl tespit edeceksiniz bu durumu. Ben "smallseotools.com" ile tekrar kontrol ediyorum ve kopya görünen kısımları birebir kullanan siteleri şikayet ediyorum. Bunu google  mutlaka bildirin. Ayrıca "copyscape.com" sitesiyle link olarak kontrol edebilirsiniz.
3- Kopyacıyı nasıl şikayet edeceğiz.
https://support.google.com/legal/answer/3110420?rd=1
verdiğim linkten yasal bir istek gönderme kısmını tıklayıp formu doldurun.
Ben birkaç siteyi şikayet ettim ve yayın yapılan sayfalarında benim linkim gözüküyor.

m=0 mobil indeksleme yinelenen içerik sorunu


Sitenizde google yayınlarınızı m=0 olarak ayrı indeksleme yapıyor olabilir. Bu şekilde siteniz mobil yinelenen içerik sorunu olarak sıralamada altlara düşebilir ve hatta google ban yemenize sebep olabilir. Bunu önlemek için robot.txt dosyanızı alttaki gibi düzenleyin.

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Disallow: /?m=0
Disallow: /*?m=0
Allow: /

Sitemap: http://...siteniz.com/sitemap.xml

Reklama yanlışlıkla tıklama veya sabotaj amaçlı tıklanma

Sitenizde bulunan reklamlarınıza yanlışlıkla tıkladınız veyahut birisinin reklamlarınıza art niyetli veya banlatmak amaçlı üst üste tıkladığını tespit ettiniz.

Eğer yanlışlıkla bir iki kere tıklarsanız Adsense bu tıklamaları kayda değer almayacak ve ard niyetli olmadığınızı düşünecektir. Eğer bilinçsizce arka arkaya reklama tıkladıysanız yada çevrenizde olan kişileri sürekli tıklamaya teşvik ettiyseniz veya biri size bilinçli olarak zarar vermek amaçlı sürekli tıklama gerçekleştirdiyse o zaman alttaki formu doldurarak bildirimde bulununuz.

https://support.google.com/adsense/troubleshooter/2707037?hl=tr

Peki bu durumu nasıl anlarız?
Biraz uyanık olmak ve sürekli hesabı takip etmek gerekir.
1-Hesabınızda biriken tahmini tutar bir anda aşırı yükseldiyse,
2-Sürekli geçersiz tıklama uyarısı alıyorsanız, önlem olarak üstteki formu doldurun.
Adsense bu uyarıyı dikkate alır, IP'leri tespit eder ve sizden kaynaklanmadığını anlar. Bunu yapmazsanız ban yeme ihtimaliniz çok yüksektir.

Adsense hesabınızın çalınmaması için ne yapmalısınız?


Son günlerde sık sık yaşanan sıkıntılardan biride adsense hesaplarının çalınması olayıdır. Bu olayın başınıza gelmemesi için kendinizce önlemler almalısınız.
Peki, ne yapabilirsiniz?
1- Sitenize kimseyi yönetici olarak atamayın. Bunu yaparsanız sizin bilgilerinizi silip hesabınıza el koyabilir.
2- Çalınmasını önlemek için gmail şifrenizi zorlaştırın. Büyük, küçük harf, sayı ve özel karakterler belirleyin.
3- Yabancı bilgisayarlardan hesabınıza bağlanmayın. Şifre çalan program yüklü olabilir.
4- Bilmediğiniz mailleri açmayın ve programları kurmayın. Virüs olabilir.
5- Gmail şifrenizi ve adresinizi başka sitelerde kayıt amaçlı dahi olsa kullanmayın, paylaşmayın.
6- Gmail hesabınıza telefonunuzu, 2. bir mail adresinizi mutlaka ekleyin. Çalındığında kurtarmanız daha kolay olacaktır.

Bu önlemler hesap güvenliğiniz için gereklidir.
Eğer tüm bu önlemler işe yaramadı ve hesabınız çalındıysa alttaki link üzerinden vakit kaybetmeden işlem yapmanız hesabınızı kurtarabilme oranını yükseltir.

https://support.google.com/accounts/answer/6294825?hl=tr
Üstteki linki incelemenizi tavsiye ediyorum.

Hesabın çalındıysa linki tıkla...

Adsense onay maili ne zaman gelir?

Adsense reklamlarını alabilmek için iki defa onay aşamasından geçersiniz.

1. onaya gönderildiğinde ortalama 2 gün ile 1 hafta arasında red veya kabul onayı gelmektedir. Bu onay işleminde; Sitenin google politikalarıyla uyumluluğu, kopya içerikler, sitenin teması, içerik sayısı, içerik miktarı ve 6 ayı doldurup doldurmadığı ile ilgili bilgiler kontrol edilmektedir. Ayrıca bu inceleme biraz daha yüzeyseldir. Bu kontrol otomatik sistem tarafından yapılır. Mail adresinize 2. onay için gerekli adımları uygulamanız için bir mail yada red maili gelir

2. onay kısmı ise reklam yerleşimini yaptıktan sonra sitenin daha detaylı bir incelemeye tabi tutulduğu(1. onay kontrolleri de dahil) ve ayrıca otomatik konrolünün yanında manuel kontrol yapıldığı aşamadır. Sitenin tüm özellikleri ve içerikleri detaylı incelenerek, "Tebrikler Adsense hesabınız tamamen etkinleştirildi" veya "Sitenizin alttaki politikalara uymadığını tespit ettik." tarzında mail gelir. Bu işlemde 2 gün ile 1 hafta arasında değişir. Onay veya red maili haftanın 7 günü gelebilir.(hafta sonu ayrımı yok)

Hosted Account (Barındırılan Hesap) Nasıl Yükseltilir?


Adsense hesabınızı Blogspot, Youtube, IndiaStudyChannel, Hubpages vb. siteler üzerinden alınan tüm adsense hesapları barındırılan hesap olarak onaylanır. Hesabınıza girdiğinizde sağ üstte kırmızıyla yazılı Hosted Account yazısını görürsünüz.
Bu yazıyı kaldırarak adsense üzerinden reklamlardan daha fazla pay alabilirsiniz.

Peki nasıl kaldırılır?

Öncelikle kaldırma işlemini yapmak için bir alan adı almalısınız.(www.örnek.com gibi) Hesabınıza girerek reklamlarım kısmından diğer ürünleri tıklamalısınız.

https://www.google.com/adsense/app?hl=tr#main/myads-springboard/view=MORE_PRODUCTS

Verdiğim adreside kullanabilirsiniz.
Hemen yeni sürüme geç kısmını tıklayıp çıkan kutuya özel domainizi belirttikten sonra onaya gönderin.
Hesabınız özel domaininiz üzerinden tekrar onaya gidecek. Eğer onaylanmaz ise reklamlarınız barındırılan hesaplarda çıkmaya devam edecek ve etkilenmeyecek. Onaylanırsa adsense hesabınız yükselmiş olur.

Adsense reklamlarım görünmüyor?



Adsense onay aşaması iki yönlüdür. 1. onayda ilk defa başvuruyorsanız adsense hesabınız onaylanır. Bu onay geldikten sonra ikinci onay için sizden reklamları yerleştirmeniz istenir. Yerleşim için adsense hesabınıza girip reklamlarım bölümünde reklam oluşturup siteye eklemeniz istenir. 2. onay için 1 reklam birimi eklemeniz yeterlidir. Ekleme işleminden sonra ikinci onay süreci başlar. "Tebrikler hesabınız tamamen etkinleştirildi." mesajı gelirse reklamlar 2-3 saat içinde sitenizde gözükmeye başlar. Eğer red maili gelirse gelen mailde kabul edilmeme gerekçeleri belirtilir. Bu hataları düzelttikten sonra adsense hesabınızın ana sayfasındaki uyarı maili üzerinden sitenizi tekrar onaya gönderin. Bu süreçte eklediğiniz reklam birimlerinin yeri boş ve beyaz renktedir. Eğer onay maili geldiyse ve 4-5 saat bir süre sonra bile reklamlar gözükmüyorsa çerezleri ve browser cache sini temizlemeyi deneyin. Başka bilgisayardan sitenize bakarak da anlayabilirsiniz.

Adsense ödeme hakkında

Ödemelerinizi en az 200TL limitine ulaştığında ödeme alabilirsiniz. Ödeme ayarlarından minimum 200TL olacak şekilde ödeme eşiğinde düzenleme yapabilirsiniz. Ayrıca 20TL kesinleşen kazanç limitine ulaştığınızda Adsense belirtmiş olduğunuz adrese pin kodu gönderir. Bu pini 3 ay içerisinde sisteme girmelisiniz. Ödemeler her ayın 22 sinde hesaba geçmektedir. Pin kodunuz 1 aya kadar elinize ulaşır.

Adsense Hesabını Kaldırma

Mevcut adsense hesabınızı kişisel veya zorunlu durumlardan kaynaklı olarak kaldırmak isteyebilirsiniz.
Bu noktada altta verilen adımlar üzerinden kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Dişli çark simgesini tıklayarak;

ayarlar>hesap>hesap bilgileri> hesap durumu> hesabı iptal et


Daha fazla sorunuz olursa iletişim sayfamızdan irtibata geçin.

Adsense Onayını Nasıl Aldım? yazımızı okumanızı öneriyoruz.

1 yorum:

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.