21 Nisan 2017 Cuma

Android'in En Popüler Cihazı : Galaxy S5 !

Yapılan bir araştırmaya göre, Samsung Note7 krizine rağmen yükselişine devam ediyor.

Son günlerde birçok kişinin merakla beklediği Galaxy serisinin yeni amiral gemisi telefonu S8 ve S8 Plus cihazları bir yanda dursun. Dev üreticinin işleri bu kademeye getirene kadar önceden ürettiği cihazları piyasada hakim durumda yer alıyor. Bir akıllı telefonun yaygınlaşması talep ve bu talebe yetecek kadar üretim gücü ile mümkün oluyor. Haliyle bu cihazın en yaygın kullanım dönemine, cihaz piyasaya çıktıktan 4-5 sene sonra ulaşıyor.



Son zamanlarda bu süre gitgide azalsa da Samsung'un Android işletim sisteminde başı çektiğini söylemek mümkün. Yapılan son araştırmalara göre ABD'deki Android cihazlar arasında en popüler telefon Galaxy S5, %15.6 ile liderken onu Samsung'un diğer Galaxy modellerinden olan Galaxy S7 (%11.5) ve Galaxy S6 (%11.14) izliyor. Galaxy S8 ise %5.8'lik bir paya sahip.
Gençlere hitap etme konusunda Apple ve Samsung büyük bir yarış içinde. İki firmada neredeyse her yıl yeni bir model telefonu piyasaya sürmekte ve modellerini her geçen gün çeşitlendirmekte.


Şu an için Galaxy S5 en popüler cihaz olsa da, geçtiğimiz yıl Samsung kullanıcılarının %28'i yeni bir cihaza geçiş yaptılar. Bu kişilerinin yarısından fazlası Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge modellerini tercih ettiler. Bu sebepten dolayı önümüzdeki zamanlarda bu listenin yeni liderinin Galaxy S7 olması kuvvetle muhtemel. Ayrıca Kore'deki ön siparişlerde birçok rekor kıran Galaxy S8 ise Galaxy S5'in aksine 4-5 yıldan daha kısa bir zaman önce liderliği ele alacak gibi görünüyor. Galaxy S7 modeline sahip kullanıcıların %20'sininde bir üst model olan Galaxy S8'e geçiş yapmak istedikleri sonucunu ele alırsak Galaxy S8 kısa sürede Android'in en yaygın cihazı olacaktır.


Galaxy S5

Ülkemizde ise 2016 yılında yapılan bir başka araştırmaya göre Samsung yine pazarın lideri konumunda. 2016 itibariyle Galaxy S4 ve Galaxy S III modelleri ülkemizde en çok kullanılan cihazlar konumundaydı. Elbette bu rakam ülkemizde ABD'deki gibi büyük bir hız ile değişmeyeceği için bu popülaritenin devam ettiğini söylemek mümkün.

Bakalım Samsung Note7 krizinden sonra üzerinde oluşan kötü algıyı yeni amiral gemisi Galaxy S8 ile atabilecek mi? Ve Apple'ın yeni çıkaracağı model olan iPhone 8 ile nasıl mücadele edecek.

Yazan: Abdullah Kırıcıkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.