21 Nisan 2017 Cuma

Hobi Tavsiye Rehberi

hobi tavsiye rehberi
Günlük hayatta boş vakitlerimizi güzel değerlendirmek isteriz. İnsanoğlu yapısı gereği  sürekli bir uğraş içinde olmayı sever. Yıllar boyunca insanlar türlü hobiler denemişler. Kimisi resim çizmiş, kimisi yemek yapmış, kimisi ise spor. Ama bazen bunca  seçenek arasından hangi hobiyle uğraşmaya başlayacağımıza karar veremediğimiz zamanlar oluyor. Neye merakımızın olduğu, neyi sevip neyi sevmediğimizi bile kendimiz dahi bilemiyoruz belki de. İşte bu rehber size bu konuda fikir verecektir. Her birini deneyerek hangisinden daha çok keyif aldığınızı keşfedebilirsiniz. Bu hobiler keyif almanın yanında size el becerisi, farklı düşünme gibi özellikler katar ve yeni insanlarla tanışmanıza bile vesile olabilirler.


Hobileri Seçme Zamanı...

1- Balık Tut:
Hem denizin o sakinleştirici etkisiyle huzur dolar hem de o gün şanslıysanız güzel bir balık ziyafeti çekebilirsiniz.

2-Seyahat et:
Eğer imkanınız varsa, gezmek ve yeni yerler keşfetmek size çok şey katar. Ülkemizde gezilecek bir çok tarihi ve doğal güzeller var.

3-Kendi yemek tarifini bul:
İnternetten hazır yemek tarifleri bulmak yerine kendi tarifinizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Kim bilir belki de çok seveceğiniz bir tat çıkacaktır ortaya.

4-Yeni bir dil öğren:
Yurt dışına çıkmanıza hiç gerek yok. Telefonlarınızda bulabileceğiniz ücretsiz uygulamalar ile dünyanın öbür ucundaki birisiyle dil pratiği yapabilirsiniz. En hızlı ve en etkili dil öğrenme metodu konuşmaktır.

5-Fotoğraf çek:
Dışarıda fotoğraflanmayı bekleyen o kadar güzellikler var ki. Bir fotoğraf makinesi alıp, bunları fotoğraflayabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızda da paylaşıp, arkadaşlarınızın beğenisini toplamakta cabası.

6-Günlük tut:
Belki bundan 10-20 sene sonra bile açıp okuyacağınız bir günlüğünüz olabilir. Güzel geçen günlerinizi, o an ki heyecanınızla yazdığınız da bu ilerde okuyacağınız hoş bir anıya dönüşecektir.

7-Spor yapın:
Spor erkekler içinde kadınlar içinde bir olmazsa olmaz. Üstelik bir de hareketsiz bir işte çalışıyorsanız, mutlaka spora başlayın. Kesinlikle sağlığınızı olumlu yönden etkileyecektir. 

8-Okuyun:
Bu sadece kitap değil, gazete, dergi, köşe yazısı, karikatür aklınıza ne geliyorsa okuyun. Okumak zihninizi canlandırır, yeni bilgiler öğretir, ufkunuzu genişletir.

9-Bir konuda araştırma yapın:
Öyle çok detaylı araştırmalar değil, örneğin hayatınız da basit bir şey bile olsa bunun nedenini-sonucunu öğrenmek hoşunuza gidecektir. Görüp görebileceğiniz her eşyanın nasıl çalıştığını, arkada neler döndüğünü görmek sizi de bu tarz uğraşların içine itecektir.

10-Bisiklet sürün:
Bisiklet sürmek hem keyifli bir hobidir hem de lisans sahibi olup yarışlara bile katılma imkanı doğurur. Ayrıca Türkiye'de sürekli yapılan gezi turlarına katılıp, yeni insanlarla tanışma fırsatı bulabilirsiniz.

11-Bir bahçe oluşturun:
İlla müstakil bir evinizin olması şart değil. Balkonunuz da dahi sebze meyve ekip, bunları yetiştirebilirsiniz. Çok fazla ürün alamasanız bile zevkli bir uğraş olacaktır.

12-Bir programlama dili öğrenin:
Gelişen teknoloji ile bilgisayarlar hayatımıza kalıcı olarak yer edindiler. Hiç bir kursa dahi gitmeden internet üzerinden öğrenebileceğiniz yazılım dilleri, iş sektöründe size çok yardımcı olacaktır. Ayrıca oyun yaparak bile bunu insanların kullanımına sunmak mümkün.

13-Müzeleri ya da sanat galerilerini gez:
İnternetten çevrendeki müzelerin yerlerini öğrenebilir ve tek tek ziyaret edebilirsiniz. Zamanla diğer şehir ve ülkedeki müzelere de gitmeye başlayabilirsiniz.

14-Kitap yaz ya da dergi oluştur:
Kitaplara merakınız varsa okumanın yanında yazmayı da deneyin. Her yazınızda kendinizi daha da geliştirdiğinizi fark edeceksiniz. Kim bilir belki ilerde yayımlarsınız bile.

15-Dans edin:


Çeşitli dansların figürlerini öğrenin ve deneyin. Eğer kendinizi daha da geliştirmek isterseniz bir kursa yazılın.

Yazan: Abdullah Kırıcıkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.