27 Nisan 2017 Perşembe

En Yararlı Google Chrome Uygulama ve Uzantıları !

Google Chrome Uygulama - Uzantı
Google Chrome en çok kullanılan tarayıcılar arasında en üst sıralarda. Bu kadar tercih edilmesinin başlıca nedenleri sade ve kullanışlı arayüzü, hızlı ve dinamik yapısı, bir çok site ile uyumlu çalışabilmesi. Fakat bunların dışında Google Chrome'u tercih edilecek bir tarayıcı yapan önemli bir başka özelliği ise çok çeşitli ve yararlı uygulama marketinin olması. Bu tarz küçük ama yeri geldiğinde işimizi çok çok kolaylaştıran uygulamalara gerek bilgisayarlarda gerekse telefonlarda ihtiyaç duyuyoruz. İşte o uygulamalardan en çok tercih edilenleri ve ne işe yaradıkları...


1) Hover Zoom
Adından da anlaşılacağı üzere internet üzerindeki sitelerde fotoğrafları ya da videoları, siz farenizi üzerilerine getirdiğiniz anda büyüten bir uygulama Hover Zoom. Bu işlemin en büyük yararı size zaman kazandırmasıdır. Şöyle ki internette bazı sitelerde yakınlaştırılamayan fotoğrafları bilerek tasarlarlar. Amaç kullanıcıların merakı sayesinde içeriğe göz atmalarını sağlamaktır. Hover Zoom ile internette gezinirken gereksiz ve görmek istemediğiniz içeriklere hızlıca bakıp es geçebilirsiniz.

Hover Zoom uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

2) Google Mail Checker
İş ya da öğrencilik dönemlerinde e-posta kontrolü büyük önem arz eder. Sürekli doküman, bilgi alışverişi, ödevler, sunumlar oradan paylaşılır diğer kullanıcılar ile. E-postaları anında görmek ve cevaplamak herkes için önemlidir. Google Mail Checker size internette hangi sitede olursanız olun, sürekli olarak e-postalarınızı hatırlatan bir uygulama. Üstelik üzerine tıkladığınız an sizi G-mail sayfasına yönlendirecektir.

Google Mail Checker uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

3) Google Drive'a Kaydet
İnternette gezinirken o an mutlaka kaydetmeniz gereken bir görselle karşılaştınız. Fakat bilgisayara kaydetseniz, diğer dosyalar ile karışacak ve daha sonra nereye ve ne isimle kaydettiğinizi bulmak sizi uğraştıracaktır. Google Drive'a Kaydet uygulaması ile tek bir tıkla görüntülemekte olduğunuz web içeriğini ya da görselleri Google Drive hesabınıza kaydedebilirsiniz.

Google Drive'a Kaydet uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

4) Evernote Web Clipper
Tıpkı telefonlarda olduğu gibi bilgisayardaki internet sayfalarında ekran görüntülerini kaydetmek, o görüntülerin üzerine yazı eklemek, vurgu yapmak gibi işlere yarayan Evernote Web Clipper sürekli not almak ya da internette ki makaleleri kaydetmek isteyenler için çok işe yarayan bir uygulama.

Evernote Web Clipper uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

5) Turn Off The Lights
Çeşitli film sitelerinde olan "ışıkları söndür" işlevini görür. YouTube üzerinden video izlerken video harici kısımları karartarak daha sinemavari bir görüntü oluşturur.

Turn Off The Lights uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

6) Google Çeviri
Sayfa üzerinde anlık çeviri yapmanıza olanak tanır. İster seçili kelimeyi ya da cümleyi isterseniz tüm sayfayı bir kaç saniye içinde sizin istediğiniz bir dile çevirir. Uygulama birebir çeviri yapamasa da işinizi bir nebze kolaylaştıracaktır.

7) Office Belgeleri Düzenleme
O an için acil bir belge kontrol etmeniz, düzenlemeniz ya da hazırlamanız gerekebilir. Office yazılımları olmayan bir bilgisayarda iseniz, bir kaç dakika da kurup kullanabileceğiniz bu uygulama ile günü kurtarabilirsiniz. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Google Dökümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar hepsini görüntüleyebilir ve düzenleme yapabilirsiniz.

Office Belgeleri Düzenleme uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

8) LastPass: Free Password Manager
Eğer sizde her gün başka bir siteye üyelik oluşturuyor ve eski üyeliklerinizin şifrelerini unutuyorsanız, not alsanız dahi kafanız karışıyorsa bu uygulama sizin üzerinden büyük bir zorluğu alacak. İnternette kullandığınız bütün kullanıcı adlarını ve şifrelerini LastPass'e kaydedebilirsiniz. Hepsini bir arada ve anlaşılır bir şekilde saklayan uygulama, size ek olarak parola önerilerinde de bulunuyor.

LastPass: Free Password Manager uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

9) Gmail ve Google Inbox İçin E-posta Takip Edici
Bu uygulama sayesinde gönderdiğiniz her e-postanın alıcısına ulaşıp ulaşmadığını ve okunup okunmadığını öğrenebileceksiniz. Ayrıca kaç dakika önce hangi cihazdan okunduğu bilgisini dahi alabilirsiniz.

Gmail ve Google Inbox İçin E-posta Takip Edici uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz. 

10) WiseStamp - Email Signatures for Gmail
Gmail için bir dinamik imza oluşturucu uygulamadır. Facebook, Twitter gibi bir çok sosyal medya hesabınızı imzanıza kolayca ekleyebilir ve çeşitli imzalar oluşturabilirsiniz.

WiseStamp - Email Signatures for Gmail uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yazan : Abdullah Kırıcıkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.