1 Haziran 2017 Perşembe

Youtube Kısayolları

Youtube Kısayolları
Bilgisayarınızda çalışan programlarınız, klavye kısayollarının kullanılabileceği tek yer değildir. YouTube gibi birçok çevrimiçi hizmette kullanılabilen klavye kısayolları da vardır. Aşağıda, YouTube videolarını kontrol etmek için klavyenizde kullanabileceğiniz tuşların bir listesi bulunmaktadır.


Not: Bu kısayollların çalışabilmesi için  YouTube videosu ve penceresi etkin olmalıdır. Bu tuşlar çalışmıyorsa, videonun seçili olduğundan emin olmak için ilgili pencereye tıklayın. Pencereler arasında geçiş yapmak, tarayıcınızdaki sekmeleri değiştirmek veya bir açıklama yapmak gibi diğer işlemleri yapmak, videonun seçimini kaldırır.

Bir videoyu oynatın veya duraklatın

Videoyu oynatmak veya duraklatmak için boşluk çubuğuna veya klavyenizdeki ' k ' tuşuna basın.

İpucu: Bu tuşlardan herhangi birini basılı tutarsanız, video yavaş oynatılır.

Bir videonun başlangıcına atlayın

Klavyenizdeki 0 (sıfır) tuşuna basmak videonun başına atlar. Home  tuşu da aynı zamanda bir videonun başlangıcına atlama için çalışır.

Bir videonun sonuna atlayın veya bir sonraki videoyu izleyin

Klavyenizdeki End  tuşuna basmak videonun sonuna gidecektir. Bir çalma listesi oynatıyorsanız ,  bu tuşa basmak çalma listesindeki bir sonraki videoya gitmemizi sağlar..


Hızlı ileri sar veya geri al

Beş saniyelik adımlarla ileri veya geri sarmak istiyorsanız, sol veya sağ ok tuşlarına basın . Beş saniyeden daha uzun atlamanız gerekiyorsa , Ctrl tuşunu basılı tutun ve on saniyelik artışlarla atlamak istediğiniz yön için ok tuşuna basın .

10 saniye ileri geri alma

10 saniye ileri almak için J tuşuna, ileri almak için L tuşuna basın.

Video bölümlerine geçin

1'den 9'a kadar sayı tuşlarına basmak, videonun bu yüzdesini arar (atlar). Diğer bir deyişle, 1,% 10'a atlar, 2 % 20'ye atlar, 3 % 30'a atlar vb.

Videoyu tam ekran yapın

Klavyedeki ' f ' ye basmak tam ekran ve normal mod arasında geçiş yapar .
İpucu: Esc tuşuna basmak da tam ekran modundan çıkar.

Sesi açın ve kapatın

Yukarı veya aşağı ok tuşlarına basmak , videonun ses seviyesini yukarı ve aşağı çevirir. Ses seviyesini düşürdüğünüzde ve aşağı ok tuşunu basılı tutmaya devam ediyorsanız, sonunda ses tamamen kapanacaktır.

İpucu: Klavyede ' m ' ye basmak sesi kapatır ve açar.

Ağır çekim oynatın

Bir videoyu durdurduktan sonra nokta tuşuna bastıkça videoyu ileri doğru yavaş yavaş, virgül tuşuna bastıkça geri doğru yavaş yavaş oynatabilirsiniz.

Yazan: Cemal Taner

1 yorum:

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.