10 Ocak 2017 Salı

Kullanılmış Eşya Nasıl Alınır?

Kullanılmış bir alet veya eşya almak size para kazandırmayacak  ancak tasarruf ettirecek bir yöntemdir. İşte size tasarruf sağlayacak olan kullanılmış eşya satın almaya ilişkin bazı ipuçları.


2.el eşya nasıl alınır

Kullanılmış aletleri satın almak atölye takımlarını tamamlamanın harika bir yoludur. Daha ömrünü doldurmamış araçlara yüzlerce TL kazandırabilirsiniz. Öte yandan, bilmeden başkasının sorunununu satın alabilir ve aleti kullandığınız anda pişman olabilirsiniz.

Kullanılmış araçları almadan önce, ihtiyaçlarınızı değerlendirmeniz, bir bütçe belirlemeniz, piyasayı tanımanız ve araçları test etmeniz gerekir. Bu adımları izlerseniz hurda satın alma riskini azaltacaksınız.

Ne yapmayı planlıyorsunuz?

Ağaç işleri, kaynak, inşaat veya başka bir şey üzerinde mi çalışmayı planlıyorsunuz? O anda ihtiyaç duyduğunuz şeyleri satın alın. İlanları, siteleri incelemek ve gerçekten ihtiyacınız olmayan araçlar için harika fırsatlar bulmak caziptir. Yapmayı planladığınız işe odaklanın ve işi yapmak için gerekli olan en iyi araçlara odaklayın.


Bütçenizi ve piyasayı tanıyın.
Kullanılmış aletleri satın almaya başlamadan önce aletin ne kadar yeni olduğunu öğrenin. Bazı aletler kullanıldığı halde mükemmel durumda olması yalnızca yüzde 20 ila 30 arasında değer kaybederken, yeni olanın işlevinden daha fazla işleve sahip ve daha ucuz olabilir. Alacağınız 2. el eşya ne kadar yeni ise o kadar az yıpranmıştır. Yani eski ve çok yıpranmış bir alet almaktansa daha yeni bir cihaz almak sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Piyasa araştırması yaparak yeni ve 2. el karşılaştırması yapmanız sizin aldanmamanızı sağlar.

Aradığınız araç bütçenizin dışındaysa, daha az bilinen bir markayla veya aynı işlevi görecek başka bir araçla maliyetini karşılaştırın. Örneğin bir daire testereye ihtiyacınız var, fiyat olarak çok pahalı geldi ama zaten elinizde bir spiral taşlama var. Bu spiral taşlamaya uygun bir bıçak takarak daire testerenin yapacağı işi halledebilirsiniz. Eğer çok sık bir kesim yapmıyorsanız işinizi görecektir. Gerçekten ihtiyacınız olmayan araçlara para yatırmadan önce mevcut takım listenizi ve yeteneklerini bildiğinizden emin olun.

Test edin.



El aletleri ve diğer elektrikli olmayan aletler genellikle onlara dokunmadan veya test etmeden satın alınabilir. Bazı el aletleri çok uzun garanti süreleriyle satılıyor ve alacağınız 2. el ürün hala garantili olabilir. Sorun olup olnadığına bakıp yenisiyle değiştirebilirsiniz. Çelik el aletlerinin de temizlenmesi ve eski haline getirilmesi kolaydır. Pas sökücüler anahtarları eski bir sette harikalar yaratabilir.

Elektrikli el aletlerinde özellikle kablosuzlarda kontrol biraz daha farklıdır. Tüm elektrikli el aletlerinin düzgün çalışıp çalışmadığından ve güvenli bir şartta muhafaza edildiğinden emin olmak için görsel olarak incelemelisiniz. Kablolar, fişler aşınmamalı, muhafazaları, diğer güvenlik teçhizatı üzerinde ve sağlam olmalıdır. Aleti çalıştırıp sesini dinleyin Eğer kulağa kötü bir ses geliyorsa almayın. 



Kullanılmış Eşya Nasıl Alınır

Kablosuz aletler alırken satıcının alış tarihini, ne kadar kullanıldığını ve neden satış yaptıklarını bilmelisiniz. Aletin ve pilin görsel olarak incelenmesi de önemlidir. Bu nedenle kontaklardaki herhangi bir korozyon veya pasa dikkat edin. Aleti iyice test edin ve şarj cihazının çalıştığından emin olun. Bu sorular, pillerin ne kadar hayatta kaldığını belirlemenize yardımcı olacaktır. Bataryaların değiştirilmesi, bazı durumlarda aletten daha pahalı olabilir. Batarya satınalmaktansa yeni cihazı komple almak çoğu durumda en iyisidir. 


Markalar üzerinde inceleme

Çeşitli cihaz markalarını tanımak  hangilerinin ev kullanımı yada hangilerinin profesyonel kullanım için ideal olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Her iki ürün türünü de piyasada bulabilirsiniz ve fiyat farklılığı başlangıçta onları birbirinden ayırır. Profosyonel ürünler ev tipi ürünlere göre daha dayanıklı ve daha özel donanıma sahip olacak şekilde üretilmiştir. Kullanılmış ürün satın almak, daha az dayanıklılık gösteren markadan daha uzun süre dayanacağı anlamına gelmez. 


En iyi alış zamanı

Herhangi bir satınalmada olduğu gibi, çok zaruri ihtiyaç haline gelmeden satın almak en iyisidir. Projenin ortasında ihtiyaç olana kadar beklemeyin ve alet olmadan işin yürümeyeceğini fark edin. Ayrıca, en iyi fırsatları elde etmek için indirim zamanlarında ve ürünün kullanıldığı sezon dışı satın almanız gerekiyor. Bir pazarın ne zaman en uygun olduğunu ve o zaman alışveriş yapmanız gerektiğini not alın.


Nereden satınalınır?

Günümüzde internet üzerinde ticaretin ciddi boyutlara ulaştığını göz önünde bulundurulursa insanlara gayet cazip gelmektedir. Bu alan üzerinde yoğunlaşmış birçok 2. el eşya satan site bulunmaktadır. Ancak alacak olduğunuz ürünün doğruluğunu ve iade şartlarına dikkat ederek aldanmadan kara geçebilirsiniz.
Doğru olamayacak kadar iyi fiyatlara dikkat edin. Şüphe duyduğunuz üründen uzaklaşın. Kullanıcı yorumlarına bakın. Aynı satıcıdan alım yapan kullanıcıların fikirlerini önemseyin. Kafanıza takılan noktaları satıcıya sorun.

E-ticaret dışında piyasada 2. el satan dükkanlara ve spotçulara göz atın. Beğendiğiniz ürünün sıfırının fiyatını ve özelliklerini önden öğrenin.

Herşeyden önemlisi alımınızı son dakikaya bırakıp aceleye getirmeyin. Bu maddeleri uyguladıktan sonra yaptıklarınızdan ve alımlarınızdam memnun kalacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.