13 Haziran 2015 Cumartesi

Yol Ölçüm Tekeri


           Yol ölçüm tekerleği, metre ile ölçülmesi zor olan metrenin yetmediği mesafelerde kullanılan bir ölçüm cihazıdır. Arazi yüzeyinde düz uzunluktan(kuş uçuşu mesafe) ziyade dolambaçlı yolların uzunluğunu pratik olarak ölçmekte kolaylık sağlar. 

Üzerinde bulunan tekerleğin ölçtüğü mesafeyi dijital ekranına yansıtır. Mesafeyi inç veya metre olarak ölçümünü kolaylıkla yapabilir.Yol ölçüm tekerleğinin çalışma sistemi, arabalardaki km sayacına benzer. 

Aynı sistemle tekerleğin bir turundaki uzunluğu yani tekerleğin çevresinin uzunluğunu hesaplamada temel alır. Örneğin; tekerleğin 1 turu 1 metre uzunluğunda ise 10 tur attığında 10 metre mesafenin ölçüsünü kolaylıkla alabiliriz. Çoğu modelinde metre ile diğer birimler arasında dönüşüm yapabilir.


Yol ölçüm cihazı nasıl kullanılır?

yol ölçüm tekeri parçaları
Tekerlek, mesafesi ölçülmek istenen yol boyunca sürülür. Çok uzun mesafelerde ve yüksek hassasiyette ölçüm olanağı sağlamaktadır.  İstenilen durumlarda kısa ve uzun mesafelerde ölçüm yapılabilir. Ucundaki teker sayesinde ölçüm işleminde kolaylık sağlar. Sapından tutarak ve tekerleği yerde yürüterek ilerlediğinizde dijital ekranda mesafe anlık olarak değişecektir. Modellerin çoğunda ölçülen mesafenin kaydını saklayabiliriz. Tekerleğin kaymaması, ses çıkarmasını önlemek ve ölçümde doğruluğu maksimum düzeyde sağlamak için dış yüzeyi kauçuk ile kaplanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.