21 Nisan 2017 Cuma

Facebook, "Zihin Gücüyle" Kontrol Edilen Gerçeklik Gözlüğü Yapıyor!

Facebook, zihin kontrolü çalışmalarına devam ediyor. Deriye uygulanan baskılarla iletişim kurabilen yeni bir gerçeklik konseptini dünyaya tanıttı.


Facebook geleceğe hazırlanmaya devam ediyor. Şu anda dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Facebook, geleceğin teknolojilerini şekillendirmeye başladı. Geleneksel F8 Geliştirici Konferansında birçok yenilik tanıtıldı ve konferans, genel itibariyle başarılı geçti. Bilim adamlarına göre ilerde telefonların yerini AR(Arttırılmış Gerçeklik) gözlükleri alacak. Bu gözlükler ile bütün işlemlerimizi halledeceğiz. Ve hızla gelişen ve değişen telefon evriminin gidişatı bu yönde olacak.
İşte Facebook'da bu teknolojinin ilk temellerini atmak için çoktan harekete geçti bile.




Facebook'un amaçladığı şey, zihin gücüyle işlemler yapabilmek. Beyinlerimizin son derece hızlı olduğunu belirten yetkililer, bir işi elimizle ya da diğer uzuvlarımızla yaptığımız da çok büyük bir hız düşüşü olduğunu da ekliyorlar.
Belki de Artırılmış Gerçeklik teknolojisi geliştiği zaman, ne telefonlara ne de bilgisayarlara ihtiyaç duyacağız. Onlar ile yaptığımız tüm işlemleri çok daha kısa bir zamanda sadece zihin gücüyle halledeceğiz.
Doğrudan beyin üzerinden yazı yazmak kolay değil, fakat imkansız da denemez. ALS hastaları ile denenen bu yöntem başarılı ile sonuçlanmış ve onlar dakikada sekiz kelime yazdırabilmişti. Gelişen teknoloji ile engelleri bir bir aşmak mümkün olmaya başlıyor. Böyle bir teknoloji için beyne takılan çipler gibi, bir takım ameliyatlar geçirilmesi gerekiyor. Bunun için ilk olarak toplumsal yargıların aşılması gerekiyor.
Facebook zihin kontrollü gözlük

Düşünce tabanlı metin kavramı üzerinde yoğunlaşan Facebook, iletişim için cilt konseptini tanıttı. Facebook kelimeleri cilt yüzeyine iletebilen ve darbelerle çevirebilen bir cihazın prototipini hazırladı. Bu cihaz kişilerle anlaşabilmek için zamanla öğrenilecek bir cihaz. Bir nevi yapay zeka mantığı ile çalışıyor. Facebook sürekli ileriye dönük yatırımlar ile geleceğin teknolojilerine yön veriyorlar. Facebook böylece gelecekte oluşacak yeni bilişim dünyasında şu anda olduğu gibi lider firmalardan birisi olmayı amaçlıyor. Ayrıca daha fazla kullanıcıya ulaşmayı da amaçlıyorlar. Bununla ilgili faaliyetleri olan Facebook yakın zamanda internet erişimi olmayan, dünyanın en ücra köşelerine dahi ücretsiz internet ulaştırmaya çalışmakta...

Yazan: Abdullah Kırıcıkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.