15 Mayıs 2017 Pazartesi

Beyaz Eşya Nasıl Seçilir?

Çamaşır makinesi

Beyaz eşyalar şüphesiz her evin olmazsa olmazlarıdır. Yeni evlenen ya da eski eşyalarını yenileyen herkes beyaz eşya konusunda derin bir araştırmaya girerler. Piyasadaki onlarca hatta yüzlerce marka ve modelden hangisini almak daha avantajlıdır? Hangi beyaz eşya daha az elektrik tüketir? Hangi beyaz eşya daha uzun ömürlüdür? Beyaz eşyalar arasında ne gibi farklılıklar vardır? A++ nedir? Garantisi bittiğinde arızalanmaya başlar mı? Gibi herkesin aklında bu tarz sorular dolaşır. Beyaz eşyaların geneli maliyetli olması sebebiyle aldığımız ürünün dayanıklı ve performanslı olmasını isteriz. Peki beyaz eşya almanın püf noktaları nelerdir?


  • İhtiyacınızı belirleyin : İlk dikkat etmeniz gereken kıstas, kullanım tarzınız. Örneğin buzdolabı alırken şayet derin dondurucu bölümünü daha sık kullanıyorsanız tercih ettiğiniz buzdolabı tipi de bu yönde olmalı. Ya da tek seferde çok fazla çamaşır yıkayacaksanız daha geniş hacimli bir çamaşır makinesini satın almanız işinizi büyük ölçüde hafifletecektir.
  • Evinizdeki İç Mekan Biçimine Göre Karar Verin : Beyaz eşyanızı konumlandıracağınız bölgeyi önceden ölçümlemeniz şart. Aksi taktirde diğer eşyalarınıza yer kalmayacak ya da boş bir alan oluşacaktır. Bu konuda ufak bir püf nokta; eğer beyaz eşyanın konulacağı alan küçükse açık renkli eşyalar tercih edin. Bu alanı daha büyük gösterecektir. Aksi taktirde canlı ve koyu renkli beyaz eşyalar odayı daha da küçük gösterecektir.
  • Kullanım Kolaylığı : Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da beyaz eşyanın ne kadar işlevli ve kullanımının kolay olduğu. Uzun yıllar kullanacağınız bir eşyanın kullanışlı olması çok önemli.
  • Teknik Destek : Alacağınız beyaz eşya markasının mutlaka teknik desteğinin olduğundan ve uzun süren bir garanti hizmeti sağladığından emin olun.
  • Ailede ki Birey Sayısı : Eğer aileniz kalabalık ise tek kapılı yerine çift kapılı bir buzdolabı tercih edilmeli. 
  • Enerji Sınıfı : Beyaz eşyaların ne kadar elektrik harcadıkları A'dan F'ye kadar olan harf sınıflandırılmaları ile belirtilir. A grubu en verimli ve ekonomik sınıftır. Yeni çıkan beyaz eşya modellerinde A++ tarzı derecelendirmeler görürüz. A++ cihazlar A grubundan da daha az elektrik tüketimine sahiptir.
Buzdolabı

  • Buzdolabı Saklama Süresi : Herhangi bir elektrik kesintisi durumunda sorun yaşamak istemiyorsanız bu buzdolabı saklama süresine dikkat edin.
  • Buzdolabı Hacmi : Gıdalarınızı kolaylıkla saklamak için geniş ve çok raflı bir buzdolabı edinmelisiniz.
  • Bulaşık Makinesi Programları : Bir bulaşık makinesi seçerken çok fazla programlı olmasından ziyade sizin işinize yarayacak programlara sahip olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Çamaşır Makinesi Hacmi : Çamaşır makinesinde dikkat etmeniz gereken, kısa süre ve ön yıkama programlarının olup olmamasından ziyade, maksimum KG hacmi ve sıkma devri özelliklerini göz önünde bulundurulması gereklidir.
  • Çamaşır Makinesi Ek Özellikleri : Yorgan, yastık gibi eşyaları yıkayabilen çamaşır makineleri sizi kuru temizleme masraflarından kurtaracaktır.
  • Çamaşır Makinelerinde Ses ve Dijital Gösterge : Makinenin ne kadar ses çıkarttığı evinizde gürültü oluşturup oluşturmayacağı ve dijital göstergesinin kalitesi de dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur.
  • Bulaşık Makinesi Hacmi : Diğer beyaz eşyalarda olduğu gibi bulaşık makinelerinin de tek yıkamada ne kadar tabak, bardak vs. yıkabildiği, raflarının çoğu bardak ile uyumlu olup olmadığı ve ne kadar su tükettiği, kısa süreli programlarının olup olmadığı dikkat edilmesi gereken konulardır.
  • Fırın ve Ocak Seçimi : Fırın gözleri ve ocak aralıkları rahatça temizlenecek kadar geniş olmalı. Otomatik gaz kesme emniyeti, soğutma ve fan sistemi sizin en rahat şekilde kullanabileceğiniz biçimde olmalıdır.
Yazan : Abdullah Kırıcıkaya

1 yorum:

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.