16 Mayıs 2017 Salı

Kombi Nasıl Seçilir?

kombi nasil secilir

Günümüzün en yaygın ve verimli ısıtma sistemi olarak kullanılmakta olan ve gün geçtikçe kullanım alanı daha da genişleyen doğalgaz sistemleri, hem kolay kullanımlı hem doğaya minimum derecede zararlı hem de konforlu olmasından dolayı artık hemen hemen her evde kullanılmaya başlandı. Evleri ısıtmalarının yanında sıcak su ihtiyacımızı karşılar, ocak ve fırınlarda kolayca yemek pişirmeye olanak sağlar. Doğalgazlar merkezi sistem ve kombi sistemi olarak ikiye ayrılmaktadırlar. Peki yeni kombi alacak isek ne gibi özellikleri göz önünde bulundurmalıyız? Hangi püf noktalara dikkat etmeliyiz? Hangi kombi diğerinden daha iyidir? Hangi kombi evimize daha uygundur? Hangi doğalgaz sistemi ile evimiz daha iyi ısınır?



Evinize yeni bir kombi alacağınız da ilk dikkat etmeniz gereken husus kombinin özellikleri değil doğrudan evinizin konumu, metrekaresi, kombiyi kullanacağımız alanın tipi, yalıtım durumu, evin kaçıncı katta olduğu ve baktığı yön olmalıdır. Bunun da sebebi ise kuzeye ya da güneye bakmakta olan evlerin gün içerisinde ki aldıkları ısı miktarlarının değişkenlik göstermesi. Bir diğer önemli kıstas ise evin bina arasında kalıp kalmadığıdır. Bunların dışında kombilerin kapasiteleri de çok önemlidir. Burada iki seçeneğiniz var, eviniz büyük ise büyük kombi, küçük ise küçük kombi almak durumundasınız. Evinizin ısınmasını sağlayan temel araç radyatördür. Bu sebeple kombi satın alırken radyatör hacimlerini de göz önünde bulundurun.

Örnek olarak 80-90 metrekarelik bir ev için 17000 kilokalorilik kombiler uygun olurken, 90-150 metrekare arası evler için 20000 kilokalori, 150 metrekare ve üzerinde olan evler için ise 24000-36000 kilokalorilik kombiler satın alınmalıdır. 


Diğer dikkat edilmesi gerekenler ise kombinizin kullanımının kolay olmasıdır. Bu sayede evdeki her birey için sıkıntısız biçimde kullanılabilsin. İlaveten kışları çok soğuk olan bir bölgede yaşıyor iseniz kombinizin donmaya karşı korumasının olup olmadığına dikkat edin. Şayet kullanıcıların en çok yaşadığı problemlerden birisi donma sorunudur. Pompa sisteminin kısa vadede sorun çıkartmasını istemiyor iseniz de, kaliteli pompaları kullanan bilindik markaları tercih etmelisiniz. Kombilerin evleri ısıtmasının yanında en önemli diğer görevlerinden bir tanesi olan sıcak su teminidir. Bu noktada kombinin elektrikli ateşleme sistemi bulundurduğunu kontrol edin. Konforunuz için kombinin kullanacağınız sıcak suyu sabit olarak sağlaması gerekmektedir. Anında sıcak su temini sunan kombileri tercih etmeye özen gösterin. Bu özellik size her açıdan büyük bir kolaylık ve rahatlık sağlayacaktır.


Enerji verimliliği yüksek olan kombiler size daha az yakıt masrafı olarak yansıyacaktır. Kombi seçimi yaparken tasarruflu olmasına dikkat edin. Kombi firmasının geniş bir servis ağına sahip olması önemlidir. Mümkünse oturduğunuz semte yakın bir şubesinin olması işinize yarayacaktır. Bu sayede herhangi bir arıza durumunda ya da sorunda servis yetkilileri kısa sürede kombinizi onaracaklardır.


  • Bir dijital panele sahip kombi diğerlerine göre daha rahat ayarlanır ve daha kolay anlaşılır. 
  • Uzun vadede size büyük avantaj sağlayacak yoğuşmalı kombilerden bir tanesini tercih edebilirsiniz.
  • Geleneksel ısıtma sistemine göre çalışan kombilere kıyasla yoğuşmalı kombilerde enerji tasarrufu ön planda tutulmuştur.
  • Yoğuşmalı kombiler, standart verime sahip diğer kombilere kıyasla bir yılda %20 daha az emisyon değerine ulaşıyor.

Yazan : Abdullah Kırıcıkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.