10 Mayıs 2017 Çarşamba

Karındeşen Jack'in Hikayesi

Londra eyaletinde Thames Nehri'nin yukarısında bulunan Whitechapel isimli bölgede, 1888 yılı içerisinde tüm Dünya üzerinde büyük yankı uyandıran bir seri cinayet vakâsı gerçekleşmişti. Ağustos ve Eylül ayları içerisinde ortaya çıkan 'Karındeşen Jack', bu süre boyunca 5 adet hayat kadınını canice öldürmüştür. Bu olayın haberi İngiltere içerisinde tüm manşetlerde kendine yer edinerek bütün halkı büyük bir tedirginliğe sürüklemiştir. O dönemlerde polislerin tüm çabasına rağmen katil bir türlü bulunup hapse atılamamıştır.

Daha sonraki dönemler içerisinde yapılmış olan araştırmaların sonuçlarına göre en az 5 ve en fazla 18 olacak şekilde kadın cesedine rastlanılmıştır. Bunların içerisinde sadece 5 kadını bu seri katilin öldürdüğü kesin olarak kanıtlanmış ve kayıtlara böyle geçmiştir. Polise yazmış olduğu bir mektup içerisinde seri katil kendini 'Karındeşen Jack' lakabı ile tanıtmıştır. Katilin kanıtlanmamış olsa bile yaklaşık olarak 20 hayat kadınının katili olduğu düşünülmektedir. O dönemde dosya cinayet süresinden 2 yıl kadar sonra kapanmış ancak daha sonra ilerleyen teknoloji ile birlikte dedektifler ve araştırmacılar bu olayları irdelemeye devam etmiş, cinayetlerin kısmende olsa aydınlanmasını sağlamış ve bugüne kadar tek fiziki kanıt olarak bulunmuş olan bir kadına ait şal ile araştırmalarını sürdürmüşlerdir. 

Karındeşen Jack lakabına sahip olan seri katil vahşice gerçekleştirmiş olduğu cinayetleri ile tarihte kendine yer edinmiştir. Katil 1888 yılında cinayetlerini gerçekleştirmeye başlamış olup, 10 yıl boyunca büyük bir titizlik ile cinayetlerini sürdürmeye devam etmiştir. Araştırmalara göre bu cinayetlerdeki titizliğin yüksek anatomi bilgisine sahip bir kişi tarafından gerçekleştirildiği düşünülmektedir. İşlenen cinayetlerdeki benzerlik ve bölgelerin farklı olması durumu ise polisi tamamen çaresiz bırakmıştır.

Karındeşen Jack çok vahşice olan yöntemler ile cinayetlerini işliyordu. İlk olarak kurbanlarını boğazlayıp nefes almalarını engelleyerek etkisiz hale getirip, daha sonra ise kulaklarını kesmektedir. Karındeşen Jack'in hayat kadınlarına karşı olan düşmanlığının boyutunu, işlediği cinayetlerdeki caniliği fazlaca açıklamaktadır. Kurbanlarında, karnı ve cinsel organları deşilmiş, bazı organları ise alınmıştır. Karındeşen, kurbanlarını karınları deşilmiş ve bacakları açık bir şekilde bırakmaktaydı. Yöntemleri vahşice olmasına karşın, günümüzde bir çok korku filmi bu vahşi seri katilden esinlenmiştir. 

Yazan: Caner Ümit TOPÇU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.