12 Mayıs 2017 Cuma

En Ucuz Telefon Modelleri

Dolar ve Euro'nun Türk Lirası karşısında değer kazanmasının en kötü sonuçlardan bir tanesi ise ithal ürünlerin çok yüksek fiyatlara satılacak olması. Bu olaydan en fazla etkilenenler ise hiç şüphesiz teknolojik cihazlar. En ünlü telefon markalarının çıkarttıkları modeller neredeyse bir otomobil parasıyla eş değer konuma ulaşmış durumda. Peki bu pahalı telefonların arasında hem işimizi görecek hem de fiyatı ile her cebe hitap edecek telefonlar var mı? Fiyatları ne kadar? Satın almaya değerler mi?



Uygun fiyata satılan telefonları listelemeden önce 3 gruba ayıralım.

  1. Uygun Fiyatlı Dokunmatik Telefonlar
  2. Uygun Fiyatlı 4,5 G Destekli Telefonlar
  3. Uygun Fiyatlı Klasik Cep Telefonları
İşte herhangi bir marka üzerinde durulmadan hazırlanmış en uygun fiyatlı cep telefonları listesi.

Uygun Fiyatlı Dokunmatik Telefonlar


İlk olarak dokunmatik ekrana sahip akıllı telefonların listesine bakalım...

En Ucuz Telefon Modelleri

1) Nokia C6-00
Nokia'nın üretmiş olduğu Nokia C6-00 model isimli telefonu tam anlamıyla bir akıllı telefon sayılmaz, fakat yine de 3.2 inç ekrana sahip olması ile işinizi görecektir. İçinde temel özellikleri barındıran dokunmatik ekranlı C6-00, uygun fiyatlı telefonlar listesinde 210 Türk Lirası fiyatı ile kendisine ilk sırada yer buluyor.

2) Trident A5
Trident A5 isimli telefon, 5 inç geniş ekranı ve Android işletim sistemiyle beraber sadece "en ucuz telefonlar" listesine girmekle yetinmiyor, "en ucuz akıllı telefonlar" listesinde de kendine yer ediniyor. Trident A5'in satış fiyatı ise 220 Türk Lirası civarlarında.

3) Samsung Galaxy Ace S5830
Samsung'un Galaxy Ace'i 3.5 inç büyüklükte bir ekran boyutuna sahip. Android işletim sistemi ile çalışan Ace, Samsung'un Galaxy serilerinin de ilk telefonlardan olma özelliğine sahip. Galaxy Ace'in satış fiyatı ise 230 Türk Lirası.

4) Nokia 700
Nokia 700, bir akıllı telefon olmasa dahi 3.2 inç büyüklükte ki ekranıyla birlikte "dokunmatik telefonlar" listesinde yer buluyor. Nokia 700'ün satış fiyatı 250 Türk Lirası civarlarında.

5) Trident A9
Trident A9, 2 adet sim kartı destekleyebiliyor. Bunun yanında Android işletim sistemine sahip olan Trident A9'un listeye girmesine sebep olan fiyatı ise 300 Türk Lirası.

Uygun Fiyatlı Klasik Cep Telefonları

En Ucuz Telefon Modelleri

Dokunmatik telefonlara kıyasla çok daha basit özellikleri barındıran bu cep telefonları, her ne kadar genel itibariyle ucuz satılıyor olsa bile bu klasik telefonların da her marka ve modeline itibar edilmemesi gerekiyor.

1) Tinmo X3
Tinmo X3, isimli telefon piyasa da 60 Türk Lirasına satılmakta. Bu fiyatı ile birlikte listenin en üst sırasında yer bulan telefon siyah ve yeşil renk alternatifleri ile de satışa sunuluyor.

2) Day Mobile E71
Tinmo X3 gibi Day Mobile E71 modeli'de 60 Türk Lirasından satılıyor. Ek olarak telefonun bir el feneri özelliğine de sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

3) Samsung E1050
Renkli bir menüye sahip olan bu telefonu tercih etmenin en büyük artısı Samsung kalitesini taşıması. Samsung E1050 70 Türk Lirası ile satışa sunulmakta. 

4) BB Mobile E111
75 TL satış fiyatına sahip olan BB Mobile E111, 16MB dahili hafızası ile kendi ligi için iyi bir depolama alanına sahip diyebiliriz. BB Mobile E111'ı diğerlerinden ayıran en belirgin özelliklerinden bir tanesi 16MB dahili bir hafızaya sahip olması. Kendi sınıfında iyi sayılabilecek bir boyut denebilir. E111 75 Türk Lirası ile satılmakta.

5) Nokia 1200
5. sırada kendisine yer bulan Nokia’nın 1200 modeli, 86 Türk Lirası ile satılmakta.


Uygun Fiyatlı 4,5 G Destekleyen Cep Telefonları


Bir diğer isimle en ucuz "akıllı telefon" listesi de denebilir. Modern bir işletim sistemine sahip ve 4,5 G destekleyen aynı zaman da fiyatıyla mutlu eden telefonlar...

1) Samsung Galaxy J1 Mini
9 MP bir kameraya ve 4 inç ekrana sahip Galaxy J1 Mini 408 Türk Lirası civarında bir fiyat ile satılmakta. RAM kapasitesi 1 GB, bunun dışında Galaxy J1 Mini'de 0.9 pixel çözünürlüklü ön kamera da mevcut.

2) Lenovo Vibe C
Piyasa da 480 Türk Lirası ile satılan Lenovo Vibe C'nin özellikleri şöyle; 5 MP arka kamera, 2 MP ön kamera, 5 inç boyutunda ekran, 2300 mAh değerin de batarya ve son olarak 1GB RAM desteği.

3) Vestel Venus V3 5010
Televizyon reklamların da yerli telefon olarak tanıtılan Vestel Venus, bunun haricinde de uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. Fiyatına göre bir çok üst düzey özelliği içinde barındıran telefon kesinlikle tercih edilmesi gereken bir cihaz. 492 Türk Lirası ile satılmakta olan telefonun sırasıyla özellikleri şu şekilde; 8 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, 2250 mAh batarya, 5 inç dokunmatik ekran, 8GB dahili hafıza, 1GB RAM.

4) Neffos C5
TP Link markasının üretmiş olduğu Neffos C5 isimli telefon çift sim kartını destekleyebiliyor. Bunun yanında Vestel Venus ile aynı kamera özelliklerine sahip. Neffos C5 2 GB RAM kapasitesi ile bu listenin en yüksek RAM'ine sahip telefonu. Fiyatı ise 495 Türk Lirası.

5) LG K8
Venus ve Neffos gibi LG K8'de 8 MB arka ve 5 MP ön kameraya sahip. 8 GB dahili hafıza ve 1.5 GB RAM'e sahip olan LG K8 580 Türk Lirasına satın alınabilir. 2015 mAh batarya ve 5 inç ekranı bulunan telefon, Android işletim sistemi ile çalışmakta.

Yazan : Abdullah Kırıcıkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.