9 Mayıs 2017 Salı

Düşük Karbonhidrat Diyeti

Günümüzde hızla yükselen oranlardaki hazır yiyecek tüketimi ile birlikte aynı hızla yükselmekte olan kilo problemi de insanların çokça karşılaştığı sorunlardan birisi.Bu tarz aşırı kilo problemi olan kişiler sadece spor yaparak kilo vermeye çalışabiliyorlar.Ancak bu tip kişilerin ilk olarak günlük beslenmelerini incelemeleri gerekiyor.Günlük beslenmeleri içinde tükettikleri karbonhidrat miktarının fazla olması beraberinde aşırı kilo probleminide getiriyor.Yediğimiz ekmek,pirinç,makarna gibi ürünlerde çokça bulunan karbonhidrat fazla olduğunca vücutta depolanarak vücudumuzda kiloların birikmesine sebebiyet vermektedir.Bu fazla kilolardan kurtulmaya uygulayacağınız düşük karbonhidrat diyeti fazlasıyla yardımcı olacaktır.


Düşük Karbonhidrat Diyeti Nedir?

Düşük karbonhidrat diyeti hayatımızda kilo almamıza sebep olan karbonhidrat alımını mümkün olduğunca azaltarak kilo azaltımını amaçlar.Bu tip diyeti herkes uygulayabilir ancak dikkat etmeniz gereken aldığınız protein miktarı artacağı için normalden daha fazla su içmeniz gerekecektir.Suyu az içmeniz durumunda fazla protein böbreklere baskı uygulayacaktır.

Düşük Karbonhidrat Diyeti Nasıl Uygulanır?

Düşük karbonhidrat diyetinde ilk olarak ilk 3 haftanız boyunca günlük karbonhidrat miktarınızı 50 mg. altına çekeceksiniz.Böylece vücudunuz hayatta kalmak adına şeker yerine yağ yakmaya geçecek.Bu diyeti uygularken gıdaların içinde ne kadar karbonhidrat olduğunu iyi bilmeniz gerekiyor.Genel olarak yemeniz ve yememeniz gereken gıdalardan aşağıda bahsedeceğim.

Tüketebileceğiniz gıdalar:Et,Süt ürünleri,Kuru yemişler,yumurta ve her çeşitten sebze

Bu kısımda dikkatli olmanız gereken önemli hususlardan birisi de bazı et ürünlerinde karbonhidrat bulunabileceğidir.Örneğin köfte yapımında un kullanılınır.Un içerisinde karbonhidrat bulundurur.Ya da bazı kuru yemişler,özellikle kaju içerisinde bol miktarda karbonhidrat bulundurur.Bunlara dikkat ederseniz sizin için iyi olacaktır.

Yememeniz gereken gıdalar:Şekerli gıdalar,ekmek,nişasta içeren yiyecekler,baklagiller,tahıl ürünleri,meyveler,meyve suyu,pilav,patates,mısır,dondurma

Diyetin ilk safhalarında bazı yan etkiler olabilir. Bunlar halsizlik,yorgunluk,baş ağrısı benzeri problemlerdir.Ancak vücudunuz zamanla yağ yakmaya alıştıkça bu sorunlar ortadan kalkacaktır.Bu dönem çokça su tüketmeye özen gösterin.Kalori olarakta bu konuya dikkat etmez iseniz kilo veremezsiniz.Kişiden kişiye değişse bile ortalama bir hesapla erkekler için 2200,kadınlar için 1800 kcal’ı geçmeyin.

Örnek olarak bir günlük program;sabah iki yumurta,30 gr.kaşar ve salata,öğlen 150 gr köfte ve salata,ikinde 150 gr. tavuk ve salata,akşam 200 gr. yağsız karnı yarık ve salata,gün içinde de 150 gr kuru yemiş şeklinde olabilir.Bu diyetle birlikte yapacağınız düzenli sporla birlikte rahatça kilo verebilirsiniz.

Yazan: Caner Ümit TOPÇU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.