17 Mayıs 2017 Çarşamba

Sosyal Medya Görselleri Oluşturmak için 6 Adet Basit Fotoğraf Aracı

sosyal medya

Facebook, Twitter,Instagram gibi sosyal medya mecralarında firmanız veya ürününüz tanıtmak amaçlı paylaşımlar yapıyorsanız göz alıcı görseller oluşturmak istersiniz. Bu şekilde oluşturduğunuz görseller daha fazla ilgi görecektir. Profesyonel görseller oluşturmak için çok iyi bir grafik tasarımcı olmanıza ve Photoshop programını bilmenize gerek yok. Bu yazıda size sosyal medya için çekici grafikler oluşturmanıza yardımcı olacak 6 kolay araç gösterilecektir .

  • İlk kullanacağımız site Pickmonkey. Bu site aracılığı ile resimlere özel efektler verebilir, farklı bir çok yazı tipini kullanabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı kırpmak veya yeniden boyutlandırmak gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. Ek ücret ödeyerek daha fazla çerçeve ve fotoğraf efektine sahip olabilirsiniz. Pickmonkey her türlü sosyal medya mecrası için iyi bir çözümdür. Resim düzenlemenin yanında afiş, kapak vb. tasarımları da bu sitede gerçekleştirebilirsiniz.
pickmonkey
  • İkinci kullanacağımız site LiveLuvCreate. Bir çok kişinin kullandığı kullanımı çok kolay bu sitede güzel resimler oluşturabilirsiniz. Çeşitli tasarım düzenlerinden birini seçebilir ya da kendi bilgisayarınızdan bir resim yükleyebilirsiniz. Sonrasında bir çok efekt ve filtre uygulayabilir ve yazı ekleyebilirsiniz. Siteyi kullanmak için kayıt olmak gerekiyor. İsterseniz Facebook hesabınızla da giriş yapabilirsiniz.
  • Üçüncü sitemiz sosyal medya profesyonellerinin sıklıkla kullandığı Canva.  Siteyi kullanmak için kayıt olmalısınız. Bir çok özellik ücretsiz olsa da site içerisindeki profesyonel görselleri tasarımınızda kullanabilmek için ya görsel başına 1 $ ya da aylık sınırsız kullanım için 12,95 $ ödemelisiniz.
canva

Canva ile sunum ve posterlerden, kartvizitlere ve davetiyelere kadar bir çok şey tasarlayabilirsiniz.Sosyal medya kullanımı için, Facebook kapak fotoğraflarını ve blog görüntülerini tasarlamanıza yardımcı olur.

  • Dördüncü seçeneğimiz bir site değil program. Bilgisayarlarımızdaki klasik Paint programının daha gelişmiş bir sürümü olan Paint.NET ile göz alıcı görseller hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken Download sayfasından programı indirmek ve kurmak. Çok iyi derecede Photoshop bilmeseniz de bu programla Photoshop programındaki bazı özellikleri kullanabilirsiniz. Resimler üzerinde düzenlemeler yapabilir, kırmızı göz hatalarını düzeltebilir, yazı ekleyebilirsiniz.
  • Beşinci olarak yine bir program öneriyoruz. Bu program eğer bilgisayarınızda Microsoft Office yüklü ise kullanabileceğiniz Powerpoint. Powerpoint ile oluşturduğunuz slaytları Farklı kaydet seçip dosya türü olarak .JPG veya PNG olarak seçmek yeterli.
  • Son olarak bir uygulama tavsiye ediyoruz. PicCollage isimli bu uygulama ile  adından da anlaşılacağı üzere birden fazla resmi birleştirip kolajlar oluşturabiliyoruz. PicCollage, iPhone, iPad , Android ve Windows cihazlar için kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Windows 10 kullanıcıları programı mağazadan ücretsiz yükleyebilirler. PicCollage'de bir arka plan seçin, fotoğraflarınızı ekleyin , ardından metin  ve çıkartmaları resminize ekleyin . PicCollage ile  ayrıca resmi boyutlandırmak , döndürmek , düzenlemek gibi işlemleri yapabilirsiniz. Kolajınızı tamamladığınızda, Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden görüntünüzü paylaşabilirsiniz.
Yazan : Cemal Taner

1 yorum:

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.