26 Mayıs 2017 Cuma

Netflix'de Film ve Diziler Nasıl Çevrimdışı İzlenir?

Netflix Türkiye içerisinde de bir çok aboneye sahip olan, dizi ve filmleri internetiniz aracılığı ile takip etmenizi kolaylaştıran, önde gelen medya sağlayıcılarından bir tanesidir.Bu uygulamadan yararlanmanız için küçük bir ücret karşılığında abone olmanız gerekmekte. Uygulamaya son gelen güncelleme ile birlikte artık kullanıcılar sevdikleri dizi ve filmleri indirerek daha sonra çevrimdışı olarak izleme olanağına sahipler. Uçak,otobüs gibi internet bulamadığınız yolculuklar sırasında bu imkana sahip olmak bir çok kişinin çok fazla işine yarayacaktır.

Netflix uygulamasının çevrimdışı izleme özelliğinden yararlanabilmeniz için ilk olarak iOS ya da Android platformları üzerinden programı en güncel haline getirmeniz gerekiyor. Daha sonra uygulama içerisinde menülerde ana sayfanın hemen alt kısmında bulunan indirilebilir içerikler başlığına rastlayacaksınız. Bu başlık altında bir çok dizi ve filmi internet erişimi olmadan erişilebilir bil halde bulacaksınız. Dizi ya da filmlerin detaylarını görüntülediğiniz zaman her bölümün karşısında indirmenize olanak tanıyan bir buton göreceksiniz. Bu butonu kullanarak indirme işlemini başlatabilirsiniz. Başlattığınız herhangi bir indirme devam ederken bile diğer içerikler arasında seyahat edebilir ve eğer başka indirmek istediğiniz bir dizi ya da film var ise onları da indirebilirsiniz.

Ayrıca Netflix içerisindeki menüde indirdiğiniz içerikler için bir kısayol da bulunmakta. Bu kısayol sayesinde indirmekte olduğunuz içerikleri görüntüleyebilirsiniz. Devam etmekte olan bir indirme işlemini istediğiniz takdirde durdurarak daha sonra devam ettirebilir, indirme işlemi bittikten sonra dilediniz vakit içerisinde açarak keyfini sürmeye başlayabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirmeniz için tek yapmanız gereken sürmekte olan indirmeye tıklayarak sağ tarafta bulunmakta olan durdu ikonunu tıklamak. Daha sonra devam etmek içinde aynı işlemleri tekrarlayarak sürdür ikonunu tıklamanız gerekmekte. Ayrıca söz konusu olan içeriğin indirme işlemi de uygulama içerisinde en altta bildirim şeklinde belirecektir. Buradan da indirme işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz

Uzun yolculuklara çıkmadan önce  Wifi bağlantısı bulunan ev,işyeri ya da cafe gibi bir yer içerisinde izlemek istediğiniz dizi ya da filmi indirip telefonunuza kaydedebilir ve bu yolculuk sırasında dilediğiniz zaman sıkılmadan keyfinize bakabilirsiniz. İyi izlemeler.


Yazan: Caner Ümit TOPÇU

1 yorum:

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.