20 Mayıs 2017 Cumartesi

Hangi Amiral Gemisi Telefonu Almalıyım?

smartphone
Cep telefonu üreticileri,  senede bir kaç defa mevcut modellerine bir kaç özellik ekleyerek yeni modeller çıkarıyorlar. Artan bellek kapasitesi, daha yüksek çözünürlüklü kameralar gibi üst düzey özelliklere sahip bu modellere piyasada  amiral gemisi telefon deniyor. Samsung'un yeni piyasaya çıkan Galaxyy 8 modeli, Iphone'un tüm serileri, HTC'nin 11 modeli, LG G6, amiral gemisi telefonlara örnek verilebilir. Ortalama fiyatları 4000 TL olan bu telefonları almaya değer mi bakalım.

Başkalarına hava atmak ve herkeste olan ben de neden yok diye bir kompleksiniz yoksa bir cep telefonu ile günlük hayatta neler yaparız ve amiral gemisi modellere tonla para ödemeye değer mi görelim;

  • Cep telefonlarının temel görevi sesli çağrı alıp göndermektir. Bunu 4000 TL'lik bir cep telefonu ile yapabileceğiniz gibi ortalama 200 TL'lik çok daha ucuz telefonlar ile de yapabilirsiniz. 
  • Bir çok cep telefonu operatörü sunduğu paketlerde ücretsiz SMS hizmeti de veriyor. Her ne kadar mesajlaşmak için Whatsapp vb. başka programlar kullansak ta bazen SMS kullandığımız durumlar da olabiliyor. İşte ilk maddede bahsettiğimiz gibi ucuz bir model de çok rahat SMS alma ve gönderme işini gerçekleştirebilir.
  • Cep telefonu olan ve İnternet paketi olan hemen hemen herkesgün boyunca Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarını kullanır. Ortalama 1000 TL'lik (samsung Galaxy A modelleri) bir telefonla da bu işi görebilirsiniz.
  • Sosyal medyada en çok yaptığımız şeylerden biri fotoğraf çekip paylaşmaktır. 12MP çözünürlüğe sahip bir kameraya sahip amiral gemisi  ile çektiğiniz fotoğraf ile 5MP çözünürlüğe sahip daha ucuz bir telefona çektiğiniz fotoğraf ortalama 5 inçe sahip bütün telefonlarda aynı görünecektir inanın.
  •  Yine bir çok cep telefonu kullanıcısı otobüs, metro, vapur yolculuğunda oyun oynayarak zamanını geçiriyor. Genelde batak, tavla, okey gibi bu oyunlar  düşük özellikli telefonlarda bile çok rahat oynanabilir hatta orta özellikleri telefonlar hemen hemen her oyunu çalıştırabiliyor.
  • Yine bir çok kişi yolculuk sırasında radyo veya müzik dinliyorlar. Yine 1000 TL'lik telefon çok rahat işinizi görür.
  • Hepimiz cep telefonumuzun son sürüm işletim sistemine sahip olmasını isteriz. Belirli bir süre geçince eski işletim sistemine sahip telefonumuza program güncellemelerini yükleyemeyiz. Fakat bunun için de Iphone markası hariç çok pahalı bir telefon almak zorunda değiliz. 
Yukarıda yazdığımız sebeplerden dolayı hangi amiral gemisini telefonu almalıyım sorusunun cevabı hiçbiridir. Teknolojiyi ithal eden bir ülke olarak aslında ihtiyacımız olmayan bu telefonlara tonla para ödeyip ülke kaynaklarının yurt dışına çıkmasına sebep olmamalı ve çok sık aralıklarla cep telefonu değiştirmemeliyiz. Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde insanlar 2 yılda telefon değiştirirken bizim 6 ayda bir telefon değiştirmemiz çok acı bir gerçek.

Yazan: Cemal Taner

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.