20 Mayıs 2017 Cumartesi

Suya Dayanıklı En İyi Telefonlar

Suya Dayanıklı En İyi Telefonlar

Su geçirmez ve suya dayanıklı telefonlar bundan birkaç yıl öncesinde hayatımıza girerken bu özelliği sadece üst sınıf markaların en iyi modellerinde görebiliyorduk. Ancak 2017 yılı itibariyle su geçirmezlik ve suya dayanıklılık pek çok markanın onlarca modelinde bulunmaya başladı. Bu özelliğin bu kadar yaygınlaşması ile kullanıcılara yeni bir telefon alacaklarında göz önünde tutmaları gereken bir kıstas olmaya başladı. Peki suya dayanıklı en iyi telefonlar hangisidir? Bu konuda hangi telefon modelini tercih etmek gerekir?



LG G6


Suya Dayanıklı En İyi Telefonlar


LG'nin en yeni toz geçirmeyen amiral gemisi akıllı telefonu G6, IP68 derecelendirmesine sahip. Bu da telefonu 1,5 metreye kadar 30 dakika boyunca su altında kullanılabilir kılıyor.

Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung'un piyasaya yeni sürdüğü amiral gemilerinin büyük kardeşi S8 Plus'da toz ve su geçirmez özellikte. Ayrıca IP68 derecelendirmesi sayesinde telefonu su altında da kullanmanız mümkün.

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8 Plus'un küçük kardeşi olan Galaxy S8, Plus'ın sahip olduğu tüm dayanıklılık özelliklerine sahip.

Samsung Galaxy A7 2017

Samsung'un orta seviye telefonlarından olan A ailesinin 2017 versiyonları, dayanıklılık konusunda en az üst seviye telefonlar kadar iyi. Galaxy A7'nin 2017 modeli toz ve su geçirmiyor olmanın yanında IP68 dayanıklılık derecesine sahip.

Samsung Galaxy A5 2017

Orta seviye telefonlardan bir diğeri olan A5'in 2017 modeli de A7 gibi toz ve su geçirmiyor ve IP68 derecelendirmesine sahip.

Samsung Galaxy A3 2017

Galaxy A3'de diğer tüm 2017 model A serisinde olduğu gibi su ve toz geçirmezlik özelliklerini barındırıyor. Ayrıca o da IP68 derecelendirmesine sahip.

Sony Xperia X Performance


Suya dayanıklılığı ile meşhur Sony Xperia ailesinin yeni üyelerinden olan Xperia X Performance toz ve su geçirmiyor. Üstelik IP68 derecelendirmesi sayesinde su altında 1,5 metre derinlikte 30 dakika boyunca çalışmasına devam ediyor.

Sony Xperia XZ

Sony'nin güncel ve üst seviye cihazlarından bir tanesi olan Xperia ZX, toz ve su geçirmemenin yanı sıra IP68 derecelendirmesi sayesinde su altında kullanılabiliyor.

Apple iPhone 7 Plus

Apple markasının toz ve su geçirmez telefonu olan iPhone 7 Plus, diğer pek çok rakibinden farklı bir şekilde IP67 derecelendirmesine sahip. Bunun anlamı ise telefon 1 metre derinliğe kadar 30 dakika boyunca su altında çalışabilir.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7


Yeni nesil iPhone'ların küçük üyesi iPhone 7'de aynı iPhone 7 Plus gibi toz ve su geçirmiyor. IP67 derecelendirmesi sayesinde belirli bir süre su altında çalışmasına devam edebiliyor.

HP Elite X3

Toz ve su geçirmeyen bir tablet-telefon olan HP Elite X3, aynı iPhone 7 gibi IP67 dayanıklılık derecesine sahip.

Samsung Galaxy S7 Edge

Galaxy S7 Edge, her ne kadar Samsung'un şu andaki amiral gemilerinden bir tanesi olmasa da, toza ve suya dayanıklı bir telefon. S7 aynı zamanda IP68 derecelendirmesine sahip.

Samsung Galaxy S7

Galaxy S7 Edge'in küçük kardeşi olan Galaxy S7'de toz ve su geçirmiyor ve bunun yanında IP68 su dayanıklılığına sahip.

Sony Xperia Z5 Compact

Önceki nesilde üst düzey Sony telefonlarını temsil eden Xperia Z5 ailesinin küçük üyesi Z5 Compact, tahmin edileceği gibi toz ve su geçirmiyor. Fakat diğer çoğu cihazın aksine Z5 Compact IP65/IP68 derecelendirmelerine sahip bir telefon. Bu derecelendirmeye sahip cihazlar 1 metre derinliğe kadar 30 dakikadan fazla su altında çalışabiliyor.

Sony Xperia Z5


Sony Xperia Z5

Xperia Z5 Compact'ın büyük abisi olan Z5, aynı kardeşi gibi IP65/IP68 derecelendirmelerine sahip. Bu da cihazı su altında 30 dakikadan fazla kullanılabilir kılıyor.

Sony Xperia Z3 Plus

Z3, Z5'e göre daha eski bir model olduğu halde, Z3 Plus'da su ve toz geçirmiyor bunun dışında IP65/IP68 dayanıklılık derecesi sayesinde en az Z5 kadar suya dayanabiliyor.

Sony Xperia M4 Aqua

Her ne kadar su ve toz geçirmez olmasa da M4 Aqua, bu iki etkene karşı dayanıklı bir telefon. IP65/IP68 derecelendirmesine sahip olmasına rağmen 1,5 metre derinlikte kullanılabiliyor. Ancak Sony telefonun su altında 30 dakika dayanabileceğini belirtiyor.

Sony Xperia Z3 Compact

Z3 ailesinin büyük kardeşi olan Z3 Plus gibi toz ve su geçirmez olan Z3 Compact, IP65/IP68 dayanıklık derecelendirmesi sayesinde 1 metreye kadar 30 dakikadan fazla su altında çalışabiliyor.

Sony Xperia Z3

Xperia Z3, küçük ve büyük kardeşleri gibi toz ve su geçirmiyor ve IP68 derecelendirmesine sahip.

Sony Xperia M2 Aqua

Toza ve suya dayanıklı orta seviye bir telefon olan M2 Aqua, M4 Aqua'ya karşın IP65/68 derecelendirmesinin standart değerlerini barındırıyor.

Samsung Galaxy S5 Mini

2014 senesinin en popüler telefonlarından biri olan S5 Mini, suya ve toza karşı dayanıklı bir telefon. 1 metre derinlikte 30 dakika boyunca test edildiği için IP67 dayanıklık derecesine sahip.

Samsung Galaxy S5


Samsung Galaxy S5


Galaxy S5'de küçük kardeşi gibi su altı testleri sonrası IP67 derecelendirmesine hak kazandı. Suyu ve tozu geçirmez özellikte olmasa dahi bu iki etkene karşı gayet dayanıklı bir telefon.

Sony Xperia Go

Giriş seviyesi bir akıllı telefon olan Sony Xperia Go, Sony tarafından toz ve su geçirmez olarak tanıtılmış. IP67 dayanıklık derecelendirmesine sahip olması sebebiyle cihaz 1 metre derinlikte 30 dakika civarı kullanılabiliyor.

Yazan : Abdullah Kırıcıkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.