30 Mayıs 2017 Salı

Audi, İlk Tam Otonom Aracını 2021'de Satışa Sunuyor!

audi otonom arac

2025 yılına kadar gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgiler veren Audi yetkilileri, elektrikli ve tamamen otonom otomobiller için tarih verdiler.



Teknoloji hızla ilerlemeye devam ederken otomobiller de bundan fazlasıyla yararlanıyor. Artık bilindik köklü markaların yanında Tesla gibi otomobil sektöründe adını yeni duyurmasına rağmen hızla büyüyen markaların adını da duyuyoruz. Bunun en somut nedeni ise uygulanabilir yenilikçi fikirler üretebilmek. Tesla elektrikli otomobil çağını adeta başlatan marka oldu. Bunun yanında hiç bir büyük bir markanın henüz piyasaya sunmadığı otomatik pilot (autopilot) özelliğini de sattığı otomobillerde kullanıma sundu. Durum böyle olunca, büyük tehditler ile karşı karşıya kalan Audi gibi klasik otomobil üreticileri de, çareyi yenilikçi standartları uygulamakta buldu.

audi otonom otomobil

Audi her yıl geleneksel olarak düzenlediği genel toplantıyı geçen hafta gerçekleşti ve firma, gelecek bir kaç otomobilini ve otonom sürüş teknolojilerini masaya yatırdı. Aslen Valkswagen grubunda bulunan Audi, tüm holdingin otonom sürüş teknolojileri üzerinde çalışmalar yapacağını ve bu marka üzerinden yürüteceğini duyurdu.

2018 model Audi A8, otonom sürüş ile birlikte güncelleme amacıyla üzerinde çalışılacak ilk otomobil olacak. Detaylı bilgi vermekten şuan için kaçınan Audi 2021 senesinde ufak bir otonom pilota sahip seriyi piyasaya süreceğini de doğrulamış oldu.

Ayrıca Audi piyasaya süreceği otomobil S4 için 2019 yılını işaret etti ve 2020 yılına kadar toplamda 3 adet elektrikli/akıllı aracın piyasaya çıkartılacağını kesinleştirdi. Tüm satışların 3'te 1'ini 2025 yılına kadar elektrikli otomobille yakalamayı hedefleyen Audi yöneticiler, detaylı bir plan uygulamaya başladıklarını söylüyorlar.

Aslına bakılırsa köklü araç üreticilerin elektrikli ve otonom araçlar üretmesinde maddi yönden bir engel yok. Fakat yenilikçi teknolojilerde bu kadar yavaş ilerlemeyi seçmelerinin nedeni petrol ticari gibi aşılması zor politik engeller.

Yazan : Abdullah Kırıcıkaya

1 yorum:

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.