30 Mayıs 2017 Salı

Samsung Bixby Nedir? Bixby Nasıl Kullanılır?

Samsung Bixby  Nasıl kullanılır

Samsung, yeni piyasaya sürmüş olduğu Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus model telefonlarıyla birlikte yeni akıllı asistanı olan Bixby'i duyurmuş oldu. Peki Bixby nedir? Bixby nasıl kullanılır? Bixby ne işe yarar? Hangi Samsung telefonları Bixby'i destekliyor?


Türkiye'ninde aralarında bulunduğu tüm dünya ile aynı anda düzenlenen lansmanlar ile Samsung, yeni üst seviye akıllı telefonları olan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ı duyurdu. Galaxy S8 ailesi ile birlikte Samsung'un yepyeni akıllı sesli asistanı olan Bixby'da tanıtılmış oldu. Peki Samsung'un bu akıllı asistanı hangi modellerde bulunuyor? Ve nasıl kullanılıyor?

Samsung Bixby Nedir?

Bixby, Samsung'un Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus telefon modelleriyle birlikte kullanıcılarına sunduğu yeni nesil akıllı sesli asistanıdır. Apple'ın Siri'si, Microsoft Cortana ve Google Asistan gibi diğer telefonlarda kullanılan sesli asistanlara rakip olarak geliştirilen Samsung'un yeni sesli asistanı Bixby, en az rakipleri kadar işlevli bir şekilde çalışarak hayatınızı kolaylaştırıyor.

Samsung Bixby ile diğer sesli asistanlarda olduğu gibi sorduğunuz sorulara yanıtlar alabilir, Samsung'un özel servislerinin kontrollerini de sesli olarak yönetebilirsiniz.

Samsung Bixby Nasıl Kullanılır?

Aslında diğer telefonların sesli asistanları gibi Samsung Bixby'nin de kullanımı gayet kolay. Bixby'i çalıştırmak için Galaxy S8 veya Galaxy S8 Plus telefonunuzun yan kısmında Bixby için özel olarak atanmış tuşa basmanız veya telefonunuza "Bixby" ismiyle seslenmeniz yeterli oluyor. Böylelikle Bixby'ı çok pratik bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

Bixby'i ilk kez açtığınız da sizi tanıması ve size daha kişisel önerilerde bulunabilmesi için Samsung hesabınız ile eşleştirmeniz gerekiyor. Samsung hesabınız ile Bixby'e bir kez giriş yaptıktan sonra çok basit bir şekilde Bixby'i kullanmaya başlayabilirsiniz.

Samsung Bixby'i Hangi Model Telefonlar Destekliyor?

Samsung ne yazık ki daha önce piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarından hiç birine akıllı asistan Bixby'i sunmuyor. Bixby'dan yararlanmak isteyen kullanıcılar şimdilik Samsung Galaxy S8 ya da Galaxy S8 Plus modellerinden bir tanesini satın almak durumundalar. Ayrıca muhtemelen Galaxy S8 ailesinden sonra çıkacak hemen hemen her Samsung akıllı telefonda Samsung'un akıllı asistanı Bixby bulunacaktır.

Samsung Bixby'de Türkçe Dil Desteği Var Mı?

Şu an için Samsung'un sesli akıllı asistanı duyuruldu. Fakat tam olarak hangi dilleri destekleyeceği ve ilerde Türkçe dil desteğininde gelip gelmeyeceği bir muamma. Bununla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Samsung'un günler geçtikçe Bixby üzerinde ne gibi eklentiler yapacağını zaman gösterecek.

Yazan : Abdullah Kırıcıkaya

1 yorum:

  1. Teknolojinin ulaştığı nokta, gerçekten şaşırtıcı derecede takibi zor.

    YanıtlaSil

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.