25 Mayıs 2017 Perşembe

İnternetten Korsan Film İzlemeye Yasak!

Kültür ve Turizm Bakanı ''Nabi Avcı'', internet üzerinden yasak olduğu halde korsan film izlemeye devam eden internet kullanıcılarının belirli yaptırımlar ile karşılaşacakları bir çalışma üzerinde durduklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı ''Nabi Avcı'' telif haklarını ele alacak olan yeni yasa tasarısının taslağında, dijital ortamdaki haklarını koruyabilmek adına Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi'nin kurulması konusunun konuşulduğunu belirtti.

Bakan Avcı, yasa taslağında internet üzerinden korsan film izlendiği taktirde interneti yavaşlatmaktan, internet kullanımını tamamen engellemeye kadar olan bir dizi tedbirin alınacak olduğunun öngörüldüğünü söyledi. Bakan Avcı yasa taslağının internet siteleri üzerinde 30 gün süre ile görüşlere açık olduğunu, bu süre içerisinde de kamuoyundan gelecek olan değerlendirmeleri alacak olduklarını belirtti. Bu süreç sonunda taslak son halini alarak Meclise sunulacak. 

Ülkemiz içerisinde zaten yeteri kadar bir internet hızına sahip olmamamıza rağmen kullanım hızımız daha ne kadar aşağıya çekilebilir ki? Ayrıca Türk insanının gelir şartlarına ve askeri maaşlara göre insanların sürekli olarak film izlemek için sinema kullanmaları pek mümkün görünmüyor. Askeri maaşlar ile zaten zor bir şekilde geçinen insanlar film izleyebilmek için para ayıramayacaklardır. Bu sebeple ülkemiz içerisinde film izlemek isteyen kişiler korsan filmlere yöneliyorlar.  Yerli filmlerimizi desteklemek amacı ile bu fimler tabii ki sinemaya gidilerek izlenilebilir. Ancak ailesi ile aylık iki film izleyen ve askeri maaş ile geçinen bir insanın bu yasa şartlarının sonucunda her ay alıyor olduğu maaşının 10 da 1 lik kısmını sadece film izleyebilmek için ayırması gerekiyor. Daha yeni yürürlüğe girmiş olan AKK(Azami Kullanım Kotası) yaptırımıyla bir nebze de olsa nefes aldıktan sonra böyle bir yasanın gün yüzüne çıkması tüm internet kullanıcıları için çok ağır yaptırımların gelmekte olduğuna işaret ediyor.

Yazan: Caner Ümit TOPÇU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş yoğunluğum dolayısıyla yorumlara cevap veremeyebilirim. Anlayışınız icin teşekkürler.